Transportul pieselor agabaritice poate constitui o activitate provocatoare. Cu toate acestea, cerintele clientilor sunt de multe ori mai complexe, fiind solicitate servicii de descarcare si pozitionare a pieselor intr-o locatie definita. Aceste servicii sunt de cele mai multe ori mai dificile decat transportul in sine, iar experienta noastra va fi utilizata din plin pentru realizarea acestor sarcini.

Cel mai usor mod de a realiza descarcarea si pozitionarea pieselor agabaritice este prin folosirea unei macarale mobile - putem furniza macarale mobile care pot ridica sarcini de pana la 300 tone. 

Atunci cand utilizarea unei macarale nu este posibila datorita restrictiilor de gabarit, o alta tehnica de descarcare trebuie folosita si aceea este de descarcare utilizand cricuri hidraulice.  Sarcini de pana la 250 tone pot fi descarcate de pe platformele de transport, trase pe sine metalice speciale si rotite pe platforme in pozitia necesara.

Aceasta optiune de descarcare este utilizata in spatii stramte si se intalnesc frecvent la pozitionarea transformatoarelor electrice pe fundatie in statiile elctrice de transformatoare.