In conformitate cu site-ul oficial al Canadian Border Service Agency CBSA, calatorii care se intorc in Canada trebuie sa declare toate bunurile achzitionate in timpul calatoriei in afara Canadei, cum ar fi lucruri personale achizitionate, cadouri, premii sau alte decoratii pe care calatorii le aduc cu ei sau le trimit in Canada.

Scutiri personale de taxe

Puteti beneficia de o scutire personala la intoarcerea in Canada. Acest lucru va permite sa aduceti bunuri pana la o anumita valoare in tara fara sa platiti taxele si impozitele normale.

Sunteti eligibil pentru o scutire personala?

Sunteti eligibil pentru o scutire personala daca sunteti in una dintre situatiile urmatoarele:

  • un rezident canadian care se intoarce dintr-o calatorie in afara Canadei;
  • un fost rezident al Canadei care se intoarce sa locuiasca in aceasta tara; sau
  • un rezident temporar din Canada care se intoarce de la o calatorie in afara Canadei.

De asemenea, copiii au dreptul la o scutire personala atat timp cat bunurile sunt destinate utilizarii copilului. Parintii sau tutorii pot face o declaratie in numele CBSA in numele copilului.

Care sunt scutirile dvs. personale?

Durata absentei dvs din Canada determina eligibilitatea dvs pentru o scutire si cantitatea de bunuri pe care o puteti aduce inapoi, fara plata taxelor si impozitelor. (Exceptia este o acciza speciala care se poate aplica anumitor produse din tutun).

Absenta mai mare de 7 zile

  • Puteti solicita bunuri in valoare de pana la CAN 800.
  • Trebuie sa aveti produsele de tutun si bauturile alcoolice aflate in posesia dvs. atunci cand intrati in Canada, dar alte bunuri va pot urma cu alte mijloace (cum ar fi curierul sau prin posta). Cu toate acestea, toate bunurile pe care le aduceti inapoi trebuie sa fie raportate la CBSA atunci cand sositi.

Ce conditii sunt aplicabile?

  • In general, bunurile pe care le includeti in scutirea dvs. personala trebuie sa fie pentru uzul personal sau de uz casnic. Aceste bunuri includ suveniruri pe care le-ati cumparat, daruri pe care le-ati primit de la prieteni sau rude care locuiesc in afara Canadei sau premii pe care le-ati castigat.
  • Bunurile pe care le aduceti pentru uz comercial sau pentru o alta persoana nu beneficiaza de scutire si sunt supuse taxelor si impozitelor aplicabile.
  • Cu exceptia produselor din tutun si a bauturilor alcoolice, marfurile pe care le pretindeti in cadrul scutirii de 7 zile (CAN 800 USD) pot fi livrate la domiciliu prin posta, curier sau alte mijloace de transport.
  • Trebuie sa raportati intotdeauna valoarea bunurilor importate la moneda canadiana. Sumele in valuta, inclusiv orice monede straine, trebuie convertite in dolari canadieni la cursul de schimb aplicabil recunoscut de CBSA.

Taxe si impozite

Plata taxelor si impozitelor

CBSA colecteaza taxe si impozite asupra bunurilor importate in numele Guvernului Canadei. Datoria este un tarif datorat unui bun importat in Canada. Nivelurile taxelor sunt stabilite de Departamentul Federal de Finante si pot varia semnificativ de la un bun la altul, precum si de la un acord de liber schimb la altul.

Nivelul taxei vamale

Dupa fiecare calatorie in afara Canadei de 48 de ore sau mai mult, in plus fata de eligibilitatea pentru o scutire personala de CAN 800 (48 de ore) sau CAN 800 (7 zile), aveti dreptul la o taxa preferentiala de 7% pentru bunuri evaluate pana la CAN 300 peste suma dvs. de scutire. Aceasta rata nu se aplica produselor din tutun sau bauturilor alcoolice. Se aplica numai marfurilor care va insotesc si care nu beneficiaza de scutire de taxe vamale conform Tarifului Vamal. Trebuie sa platiti in continuare orice taxa pe bunuri si servicii (GST) sau o taxa armonizata pentru vanzari (HST) care se aplica. In unele provincii, CBSA colecteaza, de asemenea, taxa regionala de vanzare (PST).

Taxa vamala regulata

Daca nu beneficiati de scutire personala sau daca depasiti limita de scutire si cuantumurile taxei preferentiale, va trebui sa platiti GST / HST, precum si orice alta taxa sau evaluare care se aplica sumei excedentare. Taxele vamale variaza in functie de: marfurile pe care le importati; tara de origine a marfurilor; si tara din care le importati. Este posibil sa platiti si PST daca locuiti intr-o provincie unde CBSA are un acord de colectare a taxei si va intoarceti in Canada prin acea provincie.

Estimator de taxe vamale si alte taxe

Pentru a ajuta la calcularea sumei datorate, CBSA a creat un estimator de taxe si impozite pentru calatori.

Bunuri neinsotite

Adesea calatorii achizitioneaza bunuri in afara Canadei si le expediaza acasa. Aceste marfuri ajung dupa intoarcerea in Canada. Daca organizati astfel livrarea bunurilor cu o companie de curierat sau cu posta, aveti la dispozitie 40 de zile de la data intoarcerii in Canada pentru a revendica aceste bunuri. Bunurile trimise in Canada trebuie sa se califice pentru scutirea personala de 7 zile. Transportul nu trebuie sa contina alcool sau produse din tutun.

La sosire, trebuie sa comunicati unui ofiter de servicii de frontiera ca ati expediat si urmeaza sa primiti bunuri si sa solicitati Form BSF192, Personal Exemption CBSA Declaration. Asigurati-va ca pastrati copia Formularului BSF192 pana cand receptionati bunurile.