Ce este transportul maritim in regim de grupaj containerizat?

Transportul maritim in regim de grupaj containerizat este transportul realizat intre doua porturi, folosind un serviciu de grupaj containerizat oferit de care un consolidator. In acest fel, costurile Dvs sunt sensibil mai mici fata de costurile pentru efectuarea unui transport in regim FCL (full container load). Pentru aceasta, marfurile / bunurile Dvs sunt primite in depozitul nostru, vamuite la export si apoi expediate in depozitul consolidatorului, loc in care se consolideaza cu alte partide de marfa si sunt apoi expediate catre portul de destinatie.

Ce este transportul aerian de marfuri?

Transportul aerian este reprezentat de expedierea marfurilor / bunurilor Dvs in regim de trafic aerian folosind serviciile de transport aerian ale liniilor aeriene ai caror agenti suntem. Rezervarea spatiului la aeronava si emiterea documentului de transport aerian sunt efectuate de catre DOUANE GROUP in baza instructiunilor Dvs, in calitate de agenti cargo autorizati ai liniilr aeriene contractante.

Asigurati ambalaje pentru transportul efectelor personale?

Da, asiguram ambalaje pentru transportul efectelor personale. Pentru transportul maritim al efectelor personale, asiguram cutii individuale din carton ondulat cu dublu strat CO5 cu dimensiunile 60x40x37 cm, cutii colective din carton ondulat cu dublu strat CO5 cu dimensiunile 120x80x80 cm precum si europaleti cu tratament termic ISPM15. Pentru transportul aerian al efectelor personale se pot utiliza cutiile din carton utilizate in trafic maritim sau se pot utiliza cutiile proprii ale expeditorului, cu conditia ca acestea sa fie suficient de rezistente pentru traficul aerian.

Care este reglementarea internationala care guverneaza transportul aerian de marfa?

Reglentarea internationala care stabileste regulile de desfasurare a transportului aerian de marfa este Conventia pentru unificarea unor reguli privitoare la transportul aerian international semnata la Varsovia la 12 octombrie 1929

Este necesar tratamentul termic al paletilor si ambalajelor din lemn?

Da, este necesar ca paletii si ambalajele din lemn mai groase de 5 mm sa aiba tratament termic ISPM15 si sa fie marcate corespunzator. Ambalajele fara tratament termic ISPM15 nu pot fi expediate, fiind respinse la destinatie si cauzand penalizari financiare aplicate de organele vamale la destinatie.

Se pot transporta animale de companie in regim cargo aerian?

Da, animalele de companie se pot transporta fie insotite, in cabina daca sunt suficient de mici conform cerintelor fiecarei linii aeriene, fie in regim cargo aerian daca animalul nu este insotit sau daca dimensiunile nu permit transportul in cabina.

Gasesc custi care sa corespunda cerintelor IATA pentru transportul animalelor vii?

Da, comercializam custi care corespund cerintelor IATA pentru transportul animalelor vii, inclusiv etichetele IATA necesare si suportul logisitic necesar.

Pot trimite animalul de companie catre orice aeroport international?

Nu, nu asiguram transport de animale vii decat catre toate aeroporturile internationale, fiind limitati de posibilitatile tehnice ale liniilor aeriene.

Este necesar sa fiu prezent la vamuirea efectelor personale pentru export?

Este optiunea Dvs daca formalitatile vamale se realizeaza direct, prin prezenta Dvs, sau prin reprezentant, caz in care este necesara o procura notariala pe numele DOUANE GROUP.